slide1 slide2 slide3

Welkom op de website van de Visbanken Delft

De Visbanken Delft is een Viswinkel / Delicatessenzaak gevestigd in het befaamde pand aan de Camaretten 2 in Delft, dit stukje Delftse geschiedenis vertaald zich ook terug in het product assortiment.

De Visbanken gaat voor kwaliteit en duurzaamheid. Hier zal dan ook de nadruk liggen om alles van wat wij doen, daar waar nodig  te verbeteren. In onze winkel mag u van ons een uitstekende service een ongedwongen sfeer en een goede presentatie verwachten. Van ons product mag u verwachten kwaliteit en duurzaam. Vis is een natuurproduct. Geen enkel visje zal gelijk zijn. Maar u mag van ons verwachten dat ieder visje op zijn beurt smakelijk zal zijn.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht via: info@visbanken.nl of gewoon telefonisch: 015-3612014

 

Een stukje geschiedenis ( bron Wikipedia )

De kelder werd gebouwd tussen 1295 en 1413. Bovenop de kelder werd een houten hal geplaatst. De kelder werd gebruikt als opslagplaats voor vlees, dat vervolgens werd verhandeld in de hal. De houten hal ging in vlammen op in destadsbrand van 1536. In 1650 werd er een stenen hal op de kelder gebouwd. Halverwege de 19e eeuw waren de hygiënische omstandigheden sterk verbeterd, waardoor het mogelijk werd om het vlees bij een slager te kopen. De vleeshal verloor haar functie.

In 1871 nam de "Koornbeurs" haar intrek in de vleeshal. Zo kwam de vleeshal aan een nieuwe naam. Tot het begin van de 20e eeuw had het gebouw deze functie. In de jaren erna deed het gebouw nog dienst als champignonkwekerij en als veilingplaats voor eieren en paardenmest. In 1939 werd de kelder ingericht als commandocentrum voor de Delftse luchtbescherming. De gas- en bomdeuren werden geplaatst, die in 2010 nog steeds de entree van de kelder vormen. In 1940 namen de Duitsers de kelder in beslag.

De SSRD had na afloop van de oorlog geen eigen sociëteit meer en nam haar intrek in de kelder. Deze werd gebruikt als sociëteitszaal, als mensa, en er werd een bar geplaatst. De vereniging groeide sterk, zodat de kelder te klein werd. In 1954 werd een nieuwe huurovereenkomst gesloten met de gemeente over het gebruik van het hele pand. In de jaren erna vonden enkele interne verbouwingen plaats. Zo werden er enkele trappen geplaatst, zodat vanuit de kelder de eetzaal bereikt kon worden.

Eind jaren '80 was de gemeente voornemens om een slagerijmuseum in het pand te vestigen. Dankzij een intensieve lobby van de StuK (Stuurgroep Koornbeursbehoud) bleef het gebouw behouden voor de vereniging.

Vanaf de jaren '90 werd onderhandeld over de koop van het gebouw. In 2004 was het dan eindelijk zo ver. Stichting Onderhoud de Koornbeurs (StOK) kocht het gebouw van de gemeente en verhuurde het aan de vereniging. In 2005 werd gestart met een uitgebreide restauratie van de gevel en het dak. De gevel aan de kant van de visbanken werd helemaal opnieuw gevoegd. Het zandsteen van de voorgevel werd gereinigd; waar nodig werd nieuw zandsteen aangebracht. De karakteristieke dierkoppen op de voorgevel werden voorzien van nieuwe echte hoorns. November 2005 was de restauratie officieel klaar.

 


 

U kunt onze nieuwtjes ook volgen via:

Openingstijden:

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

Gesloten
09:00 t/m 18:00 uur
09:00 t/m 18:00 uur
09:00 t/m 18:00 uur
09:00 t/m 18:00 uur
09:00 t/m 17:00 uur
Gesloten

     

 

Weekaanbieding:

Hier vindt u aanbiedingen van onze winkel

Ze zijn er weer...Hollandse nieuwe!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website ontwerp: Designpro.nl | Optimalisatie door Z-IM.nl